Сътрудничим си с
• микрофермери
• селскостопански сдружения
• образователни и обществени институции

Обучаваме нашите партньори да практикуват органично земеделие и да поддържат устойчиви селскостопански системи, помагаме им във всички етапи на култивиране и прибиране на реколтата в сдружение с Атинския селскостопански университет и ги подпомагаме финансово чрез закупуване на тяхната продукция, която използваме във формулите си. Подкрепяме единствено органично земеделие чрез договорни споразумения. Където е необходимо, обучаваме и съветваме.


Работим вместо да се конкурираме

Изборът да не култивираме сами билките, от които се нуждаем, е съзнателен. Нашата цел е не да се конкурираме, а да подпомагаме фермерите и техните сдружения, както и общностите като цяло.СЪТРУДНИЧЕСТВО

__

 
 
 
Билки

Всички наши формули са разработени възоснова на натурални съставки...
Още >
Еко

100% възобновяема енергия Работим според редица надеждни, прости критерии, които осигуряват реално...
Още >
Екстракция

We extract and isolate the active ingredients of our selected plants... Още >

Проучвания

Често се смята, че натуралната козметика разчита предимно на традиционни рецепти вместо на...
Още >

Как произвеждаме

Водата е една от най-значимите съставки в мнозинството козметични формули...
Още >
Мария Комини, ТЕСПРОТИЯ
ГРАДИНСКИ ЧАЙ (САЛВИЯ)

Сътрудничество с Мария Комини – фермер от Теспротия. Госпожа Комини бере висококачествените, засяти лично от нея ароматни растения, спазвайки всички необходими процедури за устойчиво развитие на местната флора. Събраният градински чай идва от района на Фаскомилия – така се нарича градинският чай в Гърция.


Фотис Циакалис, ТЕСАЛИЯ
ДИВА РОЗА

Сътрудничество с господин Фотис Циакалис – председателят на Асоциацията на производителите на органична продукция в Тесалия, който ни снабдява с органични диви рози от своите сертифицирани насаждения.

Mr George Ereliades, KOMOTINI Георге Ерелиадес, КОМОТИНИ
АРОМАТНИ РАСТЕНИЯ

Сътрудничество с господин Георге Ерелиадес – фермер, който култивира ароматни растения още от 1970 година и е изградил своя собствена производствена единица.


Георгия Клероному, САМОС
МАЩЕРКА / БЯЛ ПЕЛИН (ARTEMISIA ABSINTHIUM)

Сътрудничество с госпожа Георгия Клероному – фермер от остров Самос. Благодарение на неговия климат и почва, Самос е идеален за култивиране на ароматни растения. Госпожа Клероному отглежда органични ароматни растения от години и същевременно поддържа система за производство на етерични масла. Партньорството ни с госпожа Клероному не се изчерпва само с доставка на мащерка и пелин, а се е разраснало и до различни органично отгледани билки, които използваме в нашите сертифицирани органични чаени смеси „Материа Херба“.
АСОЦИАЦИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА МАСТИХА ОТ ХИОС
MASTIHA
Сътрудничество с Асоциация на производителите на мастиха от Хиос. Асоциацията включва 4500 семейства, живеещи на острова и култивира този уникален, специфичен за местната флора продукт, който играе значителна роля в икономиката на острова.

КООПЕРАТИВ КРОКОС КОЗАНИС
ШАФРАН
Кооператив, организиран, за да поддържа над 1500 семейства в 20 селища в района на Козани. Тези семейства отглеждат и берат, по всеобщо мнение, един от най-добрите видове органичен шафран в света. Над 150 000 цвята се берат на ръка, за да се произведе малко над един килограм шафран.

ЗЕМЕДЕЛСКИ КООПЕРАТИВ ЗА АРОМАТНИ РАСТЕНИЯ АГРИНИО
БИЛКИ НЕВЕН И РАВНЕЦ
Този кооператив е сформиран от група местни фермери, които преди са отглеждали тютюн – някога най-популярната гръцка продукция, но поради намалялото търсене на това растение, са принудени да изоставят отглеждането му. В търсене на алтернативен източник на доходи, който би могъл да стимулира финансово региона, тези фермери създават система за производство на етерични масла и започват да култивират ароматни растения.

ЗЕМЕДЕЛСКИ КООПЕРАТИВЕН СЪЮЗ НА ЕГИАЛИЯ
ЦИТРУСОВИ ПЛОДОВЕ ЦВЕТЯ
Сътрудничество със Земеделския съюз на Егиалия. Тяхната продукция е първата в Гърция получила сертификат органична. Фермерите на Егиалия ни снабдяват с ароматни напъпили цитрусови цветове.

ФЕРМЕРИ, ОТГЛЕЖДАЩИ ОРГАНИЧНИ КЕСТЕНОВИ ДЪРВЕТА, АРКАДИЯ
КЕСТЕНИ
Сътрудничество с фермерите, отглеждащи органични кестенови дървета в района на Ахрамитес, Аркадия. След опустошителните горски пожари през 2007 година отглеждането на кестенови дървета е една от малкото селскостопански дейсности, оцелели в областта.

СИКИКИ, КАЛАМАТА
СМОКИНИ
 
Сътрудничество със Сикики, националната организация на производителите на смокини, базирана в района на Сперхогия в Каламата. Организацията е учредена през 1953 година и наскоро получи сертификат за разпространение на органични смокини.

ЗЕМЕДЕЛСКИ КООПЕРАТИВ РОБОЛА, КЕФАЛОНИЯ
ГРОЗДЕ
Сортът Робола се култивира изключително на остров Кефалония и голяма част от лозята на острова вече са сертифицирани като органични.

КООПЕРАТИВ САМОС
ГРОЗДОВИ СЕМКИ
Сътрудничество с Кооператив Самос, който произвежда прочутото вино на Самос от сорта Мускат.
 
АМЕРИКАНСКО ЗЕМЕДЕЛСКО УЧИЛИЩЕ, СОЛУН
ЕХИНАЦЕЯ

Сътрудничество с Американското земеделско училище – историческа, нетърговска институция в Солун. Училището е основано през 1904 година, за да отговори на потребностите на гръцкото селско население. Училищната ферма е един от най-съществените образователни елементи. Учениците преминават практическо обучение в производството на селскостопанска продукция и управление на природните ресурси. Училището отглежда ехинацея (Echinacea purpurea) в наш интерес, предоставяйки възможност на обучаващите се да преминат през всички етапи на органичното земеделие.
ТИРИНТА И АГИЯ ЗАТВОРНИЧЕСКИ ФЕРМИ
МАЙОРАНА/РИГАН, МАТОЧИНА, БОСИЛЕК

След двугодишни усилия с Гръцкото министерство на правосъдието започнахме сътрудничество със затворнически ферми. Задържаните се обучават в органично земеделие и култивират билки за наша сметка. Това не само е възможност за бъдещо професионално развитие, а и финансова помощ за тях през периода на задържане.

КЕТЕА-ИТАКИ, СОЛУН
РАВНЕЦ

КЕТЕА е нетърговска организация, действаща от 1983 година, когато е основана ИТАКИ, първата гръцка терапевтична комуна за наркозависими пациенти. Тя предлага алтернативни образователни и квалификационни програми чрез различни производствени единици, една от които е Фермата с над сто акра напълно сертифицирани посеви. Нашето сътрудничество за култивиране на равнец е само част от огромните усилия, които ИТАКИ полага, за да могат нейните пациенти да придобият професионални умения.

Микрофермери

Селскостопански сдружения


Обществени и образователни институции