Екстракция

__

Извличаме екстракти и изолираме активните вещества от подбрани растения с нашата щадяща средата, сертифицирана система (ISO 14001 & ECOCERT) за екстракция на билки – резултат от над петгодишни усилия.

Тази първа по рода си в Гърция система беше създадена с Фармацевтичния факултет към Атинския университет възоснова на хомеопатичното наследство, задълбочените ни познания за билките, техните качества и клинични предимства и най-новите методи за екстракция.

Тя ни позволява да извличаме екстракти и деликатно да изолираме активни съставки, за да произвеждаме най-висококачествени, клинично ефикасни органични екстракти. Чрез нея се кондензира преработен течен билков екстракт и така можем да извлечем и полутечни, и сухи екстракти и да ги изолираме, за да произведем различни фамилии активни вещества в течен, полутечен и сух вид. Позволява също да изолираме аромата и етеричните масла на растението.

Една-единствена билка ни предоставя до 11 екстракта и активни вещества, които могат да бъдат използвани независимо или комбинирано за по-голяма ефикасност. За да избегнем замърсяване на околната среда, взехме решението да използваме натурални вместо химически разтворители въпреки по-високата цена, а остатъците от процеса по екстракция се превръщат в органична почва и се връщат обратно в мрежата от производители на органична продукция. Това е буквално процес без загуби.

 

 
 
 
Билки

Всички наши формули са разработени възоснова на натурални съставки...
Още >

Еко

100% възобновяема енергия Работим според редица надеждни, прости критерии, които осигуряват реално...
Още >

Сътрудничество

Изборът да не култивираме сами билките, от които се нуждаем, е съзнателен...
Още >

Проучвания

Често се смята, че натуралната козметика разчита предимно на традиционни рецепти вместо на...
Още >

Как произвеждаме

Водата е една от най-значимите съставки в мнозинството козметични формули...
Още >