Хомеопатия

__

Хомеопатията беше отправната точка; вдъхновени от нейното „слабо, но въпреки това ефективно действие“, ние се съсредоточихме единствено върху природата с нейната изключителна щедрост.

Предимствата на натуралните съставки се съдържат не само в тяхната ефикасност, а и в уникалната, незаменима синергетика между техните компоненти. Всяка билка се състои от няколко съставни елемента, някои от които имат добре познати свойства, а други изглеждат неактивни. Въпреки това, в начина, по който тези елементи си взаимодействат, съществува уникална синергетика, която не може да се възпроизведе в лабораторията. С други думи, формула, разработена с изолирани компоненти от всяка билка, няма да бъде така ефикасна, както в „оригиналната форма“ на билката. Лабораторията също е част от уравнението, но в контекста на кожната биохимия, в изучаването на естествени начини да се активизират специфични биологични процеси, които позволяват на клетките да удължат своя здрав жизнен цикъл.

Хомеопатичното наследство на аптеката се съдържа в обширния й архив от над 3000 билкови лекарства; лекарства на основата на натурални активни вещества, които са доближили и надминали ефикасността на дълго проучвани синтетични средства. Алое, пореч, невен, вечерна иглика, хамамелис, кверцетин, дива роза са само някои от пожънатите от природата блага с многопосочно действие за кожата. Натуралните съставки се подбират според техните свойства, а след това се извличат, изолират, стабилизират и се подлагат на безброй тестове, за да се постигне още по-голямо въздействие спрямо потребностите на кожата. Хомеопатичното наследство осигурява данните, лабораторията осигурява клиничната ефикасност, разработките осигуряват природна алтернатива на конвенционалните продукти за кожата.

Аптека Корес

Аптека Циванидес, намираща се зад стадион „Калимармарон“ в Атина, отваря врати в средата на 60-те години като... Още >
Остров Наксос

Остров Наксос е вдъхновението за първия продукт на Корес. Най-големият и най-плодородният...
Още >
Лена и Георгиос Корес

Лена Корес, инженер-химик, се присъединява към Корес през 1996 година. Лена, вече майка на две деца, е първият човек… Още >
Wild Rose Cream

KORRES Wild Rose 24-Hour Cream is the brand’s first global innovation and first ever skincare product...
Още >
Хронология на Корес

Когато Корес навършва 15 години, Георгиос Корес се връща към класическата рецепта на дядо си, този...
Още >