Проучвания

__

ПРОУЧВАНИЯ
Често се смята, че натуралната козметика разчита предимно на традиционни рецепти вместо на клинични изследвания. На базата на аптечния ни опит с над 3000 хомеопатични лекарства с билков произход, нашата философия е да разработим продукти на основата на първични и приложни изследвания върху различните предимства и клинична ефекасност.

НАШАТА ЦЕЛ
Нашата цел е да разработваме новаторски и клинично ефикасни козметични продукти на базата на натурални активни съставки; да провеждаме проучвания на натурални съставки във връзка с кожната биохимия; да представяме предимствата на уникалната гръцка флора чрез сътрудничество с местни фермери и продукцията на собствената ни марка от ценни висококачествени органични екстракти.

НЕЗАВИСИМ МЕЖДУНАРОДЕН НАУЧЕН СЪВЕТ
Учредихме независим научен съвет, който се състои от високоуважавани професори и изследователи в областта на биохимията, фармакогнозията и клиничната дерматология. Заедно проучваме клиничните ползи от натуралните съставки във връзка с кожната биохимия.
Изучавайки откритията на текущи изследователски програми и развитието в областта на натуралните активни съставки, колективно решаваме каква ще е посоката на първичното ни проучване във връзка и с гръцките, и с международните научни институти и университети. Целта е да се изследват активните молекули с естествен произход в съответствие с биохимичните процеси в клетката и да се потвърди ефикасността на новите ни формули.

Разработваме козметични продукти възоснова на два фундаментални принципа – на нашите главни приложни научни открития и на нашите ценности, постоянната отговорност: да представяме ползата от гръцките билки; да разработваме формули, щадящи кожата и околната среда с натурално съдържание между 80 – 99,80%; да избягваме употребата на химически субстанции като например минерални масла, силикони, парабени и пропилен гликол.

Тези субстанции се заменят с натурални съставки. Натуралните активни съставки, които използваме, се извличат от пет групи:

ЛЕКОВИТИ БИЛКИ:
Съставки, наследени от дните в аптеката – невен, ехинацея, кантарион, вечерна иглика

ГРЪЦКА ФЛОРА:
Растения, които с еволюцията са се адаптирали да растат в уникалната гръцка среда – мащерка, градински чай, лаврово дърво, маслина, мастиха

ХРАНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ:
Полезни съставки с изключителни свойства за здравето на кожата – кисело мляко, мащерков мед

НАТУРАЛНИ АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА:
Активни вещества като антиоксиданта кверцетин с доказана ефикасност според откритията на международни изследователски програми, включително и първичното проучване, проведено от Лабораторията за изследвания и развитие на Корес.


 

Факти за формулата

__

Искрената и прозрачна комуникация с тези, които подбират нашите продукти, е от изключително значение за нас. Практиката да се намята „зелен камуфлаж“ все по-често и по-нашироко се практикува в козметиката. Много марки претендират, че продукцията им е изцяло натурална, а в същото време използват изключително нисък процент натурални съставки и/или подчертават, че избягват определени вещества, а всъщност използват няколко други, които може да са още по-вредни.

Нивото на погрешно тълкуване и прекомерното натрупване на информация около козметиката на натурална основа, в комбинация с трудните за разбиране списъци със съставки, като тези, отпечатвани върху стандартните опаковки, още повече затрудняват клиентите в избора на подходящия за тях продукт. Като имаме това предвид, използваме таблицата „Факти за формулата“ върху нашите опаковки, за да опишем пълно процента на натурално съдържание, както и синтеза на формулата по начин, понятен за всеки.

 
 
 
Билки

Всички наши формули са разработени възоснова на натурални съставки...
Още >

Сътрудничество

Изборът да не култивираме сами билките, от които се нуждаем, е съзнателен...
Още >
Екстракция

Извличаме екстракти и изолираме активните вещества от подбрани растения с нашата щадяща средата... Още >
Еко

100% възобновяема енергия Работим според редица надеждни, прости критерии, които осигуряват реално...
Още >
Как произвеждаме

Водата е една от най-значимите съставки в мнозинството козметични формули...
Още >