Компанията днес

__

Корес дължи името си на основателя на гръцката козметична марка Георгиос Корес, който още като студент започва да смесва натурални фармацевтични съставки, за да създаде билкови препарати, натурални лекарства, а накрая и козметични продукти.

Корес се появява през 1996 година от първата атинска хомеопатична аптека, където работел Георгиос Корес. Тя все още е най-голямата по рода си аптека в града с постоянни верни клиенти, но освен това служи и за интензивна школа за обучение на всички нови членове в екипа на Корес. Първият продукт на Корес е ароматен билков сироп с мед и анасон – рецепта, вдъхновена от „ракомелон“ - затопляща алкохолна напитка с мед, която дядото на Георгиос приготвял в родния си град на остров Наксос.

Първият козметичен продукт на Корес е Дива роза 24 часа крем и все още е бестселър по целия свят. Днес портфолиото на Корес съдържа над 400 натурални и сертифицирани органични продукта, обхващащи гама за коса и грижа за кожата, линия гримове, както и слънцезащитни продукти и билкови препарати. Всички продукти са разработени на основата на четири групи натурални компоненти: билки с фармацевтични свойства, билки от гръцката флора, хранителни съставки и високоефективни натурални елементи. Употребата на специфични синтетични съединения, например нефтени деривати, силикони, пропиленгликол, етаноламини и амоняк и др., се избягва и се заменя със също толкова ефективни, полезни и щадящи кожата натурални съставки. Основните ценности на марката остават същите, като в аптечните дни – използване на билки и натурални съставки с най-високо качество; продукти, щадящи кожата и околната среда с клинично доказана ефективност; достъпни за всекидневна употреба, но с интересен естетически вид и силна артистична насоченост. Най-голямата мисия на компанията е постоянните инвестиции в изследвания върху нови технологии и съставки. Корес участва също и в редица изтъкнати партньорски проекти – включително продължаващото сътрудничество с Атинския университет – Фармакологичен факултет – с цел пълно да изследваме качествата на гръцката флора; партньорство с Асоциацията на производителите на мастиха и отдавнашно сътрудничество с Кооператив Шафран – Крокус Козани, чийто шафран се смята за най-добрия в света. Днес компанията има 23 магазина в градове като Атина, Париж, Мадрид, Хелзинки, Дубай, Санкт Петербург, Прага, Барселона, Сингапур и др. Продуктите на Корес могат да се намерят също и в специалните търговски центрове в Токио, Лос Анджелис, Милано, Берлин, Сидни, Ню Делхи, Хонг Конг и в над 6000 аптеки в родната й страна Гърция.
 

 
 
 
 
Магазини

Дизайнът е една от многото ни страсти; нашият екип - силно привързан към естетиката...
Още >
 
Награди за продукти

Още >
 

Бизнес награди

  Още >
 
Награди за дизайн

Още >
 
Глобално присъствие

Къде да ни намерите по света

Още >
 
Случващо се в момента

Още >