Аптека Корес

__


Аптека Циванидес, намираща се зад стадион „Калимармарон“ в Атина, отваря врати в средата на 60-те години като първата хомеопатична аптека в Гърция. Георгиос Корес се присъединява към екипа на господин Циванидес през 1989 година, още като студент по фармакология в Атинския университет. Въпреки че в началото се отнася скептично към хомеопатията, скоро Георгиос е покорен от силата на натуралните съставки. Движен от страстно увлечение и дълбоко разбиране за билките, на Георгиос му хрумва да разработи козметична линия с натурални продукти, която става реалност, скоро след като през 1992 година му е поверено управлението на аптеката. Първата му стъпка е да оборудва образцова хомеопатична лаборатория, основана на международните лабораторни стандарти. Воден от фармацевтичното наследство, от познанията си и разбирането на над 3000 билкови лекарства, от търсенето на по-природосъобразен подход, той започва да разработва формули, които в началото тества върху своите приятели.

През 1996 година се разда Корес. Простичката философия на марката се корени в използването на натурални и/или сертифицирани органични съставки с най-високо качество; продукти, щадящи кожата и околната среда с клинично изпитана ефикасност; продукти, които са достъпни за всекидневна употреба, но с интересен естетически вид, които могат „да ни вдъхновят и да ни накарат да се чувстваме щастливи“.

Представен е Корес „Дива роза 24 часа крем“ – първото глобално нововъведение и първият продукт грижа за кожата на марката. Той се превръща в световен бестселър.

Аптеката още е най-голямото по рода си фармацевтично средище в града със своите верни клиенти и в същото време служи за подготвителен център на всички нови членове в екипа на Корес.

 
 
 
 
Хомеопатия

Предимствата на натуралните съставки се съдържат не само в тяхната ефикасност, а и в уникалната... Още >
Остров Наксос

Остров Наксос е вдъхновението за първия продукт на Корес. Най-големият и най-плодородният... Още >
Лена и Георгиос Корес

Лена Корес, инженер-химик, се присъединява към Корес през 1996 година. Лена, вече майка на две деца, е първият човек… Още >
Wild Rose Cream

KORRES Wild Rose 24-Hour Cream is the brand’s first global innovation and first ever skincare product...
Още >
Хронология на Корес

Когато Корес навършва 15 години, Георгиос Корес се връща към класическата рецепта на дядо си, този...
Още >